مجله مهر: در روزهایی که بحث انحصار تخصص پزشکی و وکالت داغ شده است، یکی از کاربران شبکههای اجتماعی در توئیتر خود ماجرایی را نقل کرد که دلیل خوبی برای علت تلاش متخصصان برای شکستن احصار رقابت میتواند باشد.
علی چیناوی نوشته است: « اسنپ سوار شدم. سلام، خوش اومدید. شما رأس ساعت ۱۵:۲۰ سوار شدید، ایشالا اگر مشکل خاصی پیش نیاد ساعت ۱۵:۵۰ به مقصد میرسیم. لطفاً کمربندتون رو ببندید. کولر رو چک کنید ببینید باد خنک داره؟ آهنگ خاصی مد نظرتون هست پخش کنم؟ امیدوارم سفر خوبی داشته باشیم… هر لحظه منتظر بودم پرواز کنه.»
کارشناسان فضای کسب و کار معتقدند که با ورود تاکسیهای اینترنتی، انحصار در حمل و نقل عمومی شکسته شد و با رقابتی شدن بازار، اوضاع آن به نفع مردم تغییر کرد.
در سالهای اخیر عدهای از منتقدان گفتند اینکه وزارت بهداشت خودش متصدی آموزش پزشکان باشد، پیامدهای نامناسبی برای سیستم سلامت کشور دارد. یکی از این پیامدها این است که وزارت بهداشت در جذب پزشکان جدید ممکن است اشباع بودن بازار و منافع صنفی را در نظر بگیرد که به گران شدن خدمات پزشکی منجر خواهد شد. همین روند در برخی دیگر از اصناف همچون وکالت و داروسازی نیز وجود دارد و علیرغم تربیت دانشآموخته جدید، ورود به بازار کار موانعی غیرعلمی دارد.
سوالی که مطرح میشود این است که آیا وقت آن نرسیده است؛ با شکستن انحصار پزشکان در نظام سلامت و یا برداشتن محدودیتهای صدور پروانه برخی کسبوکارها انحصار وکالت، داروخانهداری و… شکسته شده و شرایط به نفع مردم تغییر کند و ظرفیتهای جدیدی برای اشتغالزایی فراهم شود؟
نظر شما